Cinecenter, De Arthouse bioscoop van Amsterdam

Cincenter

Cinecenter is een van de oudste en bekendste Arthouse bioscopen van Amsterdam, die vroeger bekend stond om haar selectie Franse films. De bioscoopmarkt met de digitalisering sterk veranderd.  In de afgelopen 10 jaar verdubbelde het aanbod aan Arthouse zalen en nieuwe aanbieders kozen een breder aanbod met andere type films om een jonger publiek te trekken. Deze trend zet zich voort.

Door de groeiende concurrentie neemt de noodzaak tot profilering toe. Hierin kiest Cinecenter een positie die past bij haar expertise en identiteit: sterk gericht haar diepgaande kennis van film en de filmindustrie. Bij Cinecenter is film een ‘way of living’. Dat komt tot uitdrukking in de eigenzinnige programmering, de samenwerkingen de Universiteit en met festivals en de lezingen. De nieuwe positionering is ook gericht op het aantrekken van een jonger publiek

De eerste tekenen van deze nieuwe aanpak wijzen op een stabilisatie / lichte stijging van de bezoekersaantallen, waarmee de trend naar beneden is gebroken.